19 Mart 2012 Pazartesi

İNALTI MAĞARASI

         Ayancık'a 35 kilometre, Akgöl'e ise 6 kilometre uzaklıkta İnaltı köyü sınırları içerisinde yer alan İnaltı Mağarası içerisinde yapılan düzenlemeler sonrası yoğun bir şekilde ziyaretçileri ağırlıyor.
         Mağarada geçtiğimiz yıllarda 65 bin YTL harcanarak aydınlatma, elektrik isale hattı, yürüyüş merdivenleri, giriş kapısı ve mağara önü çevre düzenlemesi yapılmıştı.




       Astım hastalığı ile çeşitli hastalıklara iyi geldiği belirtilen ve 3,5 kilometresine kadar gidilebilen İnaltı Mağarası'ndaki oldukça serin hava ve ilginç oluşumlar, Türkiye'nin çeşitli illerinden mağarayı ziyarete gelenleri adeta büyülüyor.
        Mağaranın henüz tespit edilebilen 3,5 kilometrelik bölümü, çeşitli büyüklüklerde ve renklerde binlerce traverten, sarkıt ve dikitten oluşuyor. Türkiye'nin en büyük 10 mağarası arasında yer alan Ayancık İnaltı Mağarası'nı gezmek için Türkiye'nin değişik illerinden gelen ziyaretçiler ise mağaranın içerisinde çok güzel oksijen ve yayla havası olduğunu belirtiyor.
       Özellikle solunum yolları rahatsızlıkları olan hastalara mağaranın havasının iyi geldiği belirten ziyaretçiler, traverten, sarkıt ve dikitten çok etkilendiklerini, buna rağmen ulaşım sorununun bir an önce çözülmesi gerektiğini ifade ediyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder